Katalog » Towary » Towary » SPO907-030 - PEKTYNA 1:1-30 G
  » AKCESORIA DO YERBY
  » BOMBILLE
  » MATERO
  » YERBA MATE
  » AKCESORIA DO HERBATY
  » HERBATKI ZIOLOWE
  » HERBATY LUZEM
  » HERBATY PAKOWANE
  » KWIATY JADALNE
  » PRZYPRAWY JEDNORODNE
  » PRZYPRAWY LUZEM
  » PRZYPRAWY MIESZANKI
  » PRZYPRAWY ZIOLOWE
  » KASZE I ZBOZA
  » MAKA I CUKIER
  » OLIWY I OLEJE
  » ORZECHY I BAKALIE
  » PASTY
  » SOL
  » STRACZKOWE
  » SUSZONE OWOCE
... jest pusty
Szukana fraza:
Przedział cenowy:
do
Tel
(+48) 42 652 13 88
Tel
(+48) 666 132 200
Tel
(+48) 603 88 40 60
Godziny działania hurtowni
8.00-16.00
Informacje o produkcie
SPO907-030 - PEKTYNA 1:1-30 G
Cena produktu: 4,59 zł
Zamawiana ilość:  
SPO907-030 - PEKTYNA 1:1-30 G
Numer katalogowy SPO907-030
Stan magazynowy
Średnia ocena
Brak recenzji
Opis
Linki
Recenzje
PEKTYNA CYTRUSOWO JABLKOWA 1:1 DO DZEMOW, POWIDEL ORAZ DO ZELOWANIA OWOCOW.
Pektyna otrzymywana z owocow cytrusowych i jablek.
W kwasnym srodowisku, pektyna wykazuje wlasciwosci zelujace, przyczyniajac sie do zageszczania cieczy.
Pektyna to naturalny srodek zelujacy do dzemow owocowych, galaretek, sokow owocowych, marmolady, powidel, a takze nadzien w wyrobach cukierniczych. Moze byc rowniez stosowana do koktajli mlecznych, napojow owocowych oraz koncentratow pomidorowych, ketchupow itp.
Do owocow gotowanych z dodatkiem pektyny cukier dodajemy gdy owoce sa calkowicie miekkie przed koncem gotowania.
Pektyna zawiera blonnik, ktory zaliczany jest do grupy blonnikow rozpuszczalnych.

SPOSOB PRZYGOTOWANIA:

Pektyne rozpuscic w wodzie o temperaturze 60 C
lub wymieszac z 1/2 szklanki cukru i dodac
do dzemu przed koncem gotowania. Zaleca sie
stosowac 8-18 g pektyny na 1 kg owocow oraz

1 kg cukru. Moc zelowania zalezy od rodzaju owocow.



Dla wzmocnienia zelowania mozna dodac od 1 do 4 g tradycyjnego kwasku cytrynowego lub naturalnego kwasku z owocow pigwy.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Napisz recenzję
Data dodania produktu: 25 październik 2018.
Poprzednia strona Produkt 6 z 47
w kategorii Towary
Następna strona